Nioutze Ho


I N F O


In haar werken gebruikt Nioutze Ho drukwerk en kalligrafie als voornaamste hulpmiddelen. De meeste afbeeldingen in haar schilderijen bestaan uit afdrukken van linoleumsneden. Als onderlaag voor deze techniek dient dan gesso of acrylverf. Voor het afdrukken gebruikt zij olieverf die ze zelf maakt van olieverfpigment en lijnolie.

Andere afbeeldingen zijn geschilderd, vaak met behulp van sjablonen. Om een transparant effect te verkrijgen verdunt zij de verf met terpentine. Het werk wordt minutieus opgebouwd door de verf laag voor laag op te brengen.

De Chinese karakters schrijft zij meestal met Chinese compactinkt. Over deze tekens wordt vervolgens olieverf in de gewenste kleur aangebracht. Als laatste voegt zij een verdikt kleurpigment toe om een reliëf-effect te verkrijgen. Waar nodig vlakt zij dit reliëf af met een roller.

Nioutze Ho werkt zo intuïtief mogelijk. Kleuren spelen de belangrijkste rol in haar werken. In haar recente werk gebruikt zij vaak acrylverf met rijstpapier en soms dienen ook foto’s als hulpmiddel.


Chinese kalligrafie:
Nioutze Ho geeft ook cursussen Chinese kalligrafie aan onderwijs- en culturele instellingen.


 
info
galerie
Powered by hullo 3D Design Studio
biografie
exposities
contact